torstai 18. helmikuuta 2016

Paluu arkeen

Kävin Suomessa ihan vain lomailemassa nuorimman lapsen sekä koiran kanssa. Ei ollut mitään ohjelmaa, tai koiran kanssa osallistuttiin yhdelle kurssille. Muuten vain otettiin rauhallisesti, täällä kotona kun ei oikein levätä ehdi. Kaverin kanssa käytiin katsomassa Apassionataa, tykkäsin kyllä ja oli ylipäätään mukava reissu.

Kotona olen nyt ollut viikon ja tässä on toki ehtinyt jo ihan normaalirytmiin. Meidän reissun aikana tänne muutti kolme possua, siitä oli siis jo aiemmin puhetta vaikka me vähän vastustimme, kun olen kuullut usein sanottavan ettei hevosten ja sikojen yhteiselo oikein onnistu. Possut ovat mieheni veljen tyttöystävän, joka on kyllä itsekin hevosihminen mutta hänellä ei ole tässä meidän tallissa hevosia. Ja no niin, eihän ne oikein taida sopia yhteen. Melkein kaikki hevoset pelkäävät niitä, ottaen huomioon että hevoset eivät niitä edes näe, mutta koska ne asuvat maneesin takana niin ovat joskus kuulleet ja pelkäävät myös niiden hajua. Yksikään hevonen ei mene siihen maneesin nurkkaan jonka takana possut asuvat. Consens ei mene edes maneesiin... :D Se on muutenkin koko ajan ihan hermona ja matkalla laitumelle se esittää valikoiman korkean koulun liikkeitä. Olen nyt edennyt pikkuhiljaa koska eipä meillä toki ole tässä kiirettä mihinkään ja Consens on aika stressiherkkä. Se ei siis normaalisti pienistä hätkähdä mutta sitten kun se hätkähtää niin se on viikkokausia ihan sekaisin. Itsekään en ylipäätään niin tykkää maneesissa ratsastaa mutta ulkokenttä ei ole vielä ratsastuskunnossa, joten olen tässä pikkuhiljaa edetessä samalla toivonut, että tulisi joskus vähän lämpimämpää sekä kuivaa niin, että voisi ratsastaa kunnolla ulkona.

Antero ei tunnu possuista pahemmin ahdistuvan, kyllä se vähän pörisee ohi mennessä mutta unohtaa koko jutun saman tien kun ollaan ohi päästy. Se on lomaillut muuten vain, ensin tuon minun reissuni takia ja nyt se sai tänään rokotukset joten lomailu jatkuu vielä hetken (meillä kaikki hevoset on pakko rokottaa siitostammojen takia). Antero oli jostain syystä saanut pahasti riviä takajalkoihin kun olin poissa, ennen ei ole ollut sellaista vaivaa mutta se näyttäisi nyt olevan paranemaan päin.

Itse aloitin taas ratsastajajumpan vaikka en tällä hetkellä ratsastakaan, kyllä huomasi että tuli pidettyä vuoden tauko jumpasta..."Jumppa" kuulostaa kevyeltä mutta on erittäin tehokasta, sitä pitää ratsastusfysioterapeutti ja siellä käy myös valtionsiittolan ratsuttajia ja arvokilpailuratsastajia, eli se ei ole vain hevoshulluille tädeille. Jumpan jälkeisenä päivänä (kuten tänään) sitä vain miettii miksi ihmeessä menee tuollaiseen kidutukseen ja vieläpä maksaa siitä. :P Mutta kai se on uskottava että tästä on jotain hyötyä pidemmän päälle, noin normaalielämässä vaikka hyötyliikuntaa tuleekin niin kyllähän sitä pyrkii olemaan rasittumatta enempää kuin on pakko.

Muuten päivät kuluvatkin varsin joutuisasti, talli on täynnä, ja siis todella aivan täynnä. Seuraavaan hannoverhuutokauppaan menee meiltä yhteensä kahdeksan! hevosta (meillä järjestetään nykyään ihan oma yksityinen valintatilaisuuskin, oikeastaan valintakomitea käy tuossa naapurissa valtionsiittolan oritestitilalla, mutta ovat sitten käyneet samalla reissulla meillä niin ettei ole tarvinnut puolta tallillista sinne kuskata). Videot niistä on jo tehty ja ne tulevat hannoverliiton nettisivuille ensi viikolla. Mukana on pelkästään meiltä myös kaksi suomalaisomistajien hevosta. Hevoset lähtevät viikon päästä Verdeniin valmisteltavaksi ja sitten tulee hiukan väljempää taas talliinkin.

Nyt ei ole oikein edes kuvia mutta eiköhän niitä taas jatkossa ilmesty... On niin ankean harmaa sääkin, odottelen kyllä kovasti jo kevättä, kesää ja lämpöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti