perjantai 30. lokakuuta 2015

Antero

Antero ansaitsee toki ihan oman postauksensa heti alkuun.

Suunnilleen tästä lähdettiin:


Ja tässä ollaan:


Antero on siis jo kokonaista kolme ja puoli vuotta. Se on elellyt varsin leppoisaa elämää tässä meidän pihapiirissä. Minähän olen ehdottomasti sitä mieltä, että nuori hevonen kasvaa laumassa ja piste. No Antero ei ollut sitä mieltä. Että se siitä sitten. Ensimmäinen yritys oli aika pian sen kotiuduttua meille, en muista kerroinko siitä jo edellisessä blogissa. Oli aika homma löytää orivarsalaidun jossa ei ollut vielä valmista laumaa (meillähän on siis tässä kotona oripihatto/laidun, mutta varsat laitetaan sinne heti vieroituksen jälkeen syyskuussa ja Anteron tullessa meille helmikuussa oli siellä jo valmis lauma jonne ei voi vierasta ja vielä erikoisen näköistä sellaista enää kipata) mutta lopulta kiva paikka löytyi ja kärräsimme Anteron Hampurin kupeeseen. Ja haimme parin päivän päästä takaisin, muut tai lähinnä kai yksi oli jahdannut sitä niin, että se sai kaikesta stressistä kaiken lisäksi vielä kunnon keuhkokuumeen.

Sopivaa tarhailukaveria ei oikein meinannut löytyä, meillä oli tuolloin paljon tammoja ja kaikki ruunat olivat kovin isokokoisia ja melko villejä. Benny-papan kanssa Antero ulkoili aikansa mutta Benny oli tuolloin jo 32 eikä siitä ollut kovin paljoa seuraa, se kun ei myöskään kuullut mitään eikä nähnytkään kovin hyvin. Consens tätiratsuni ei ole koskaan voinut olla yhdessä muiden hevosten kanssa, vaikka se ei perusluonteeltaan ole mitenkään vihainen, ei se vain siedä muita lähellä. Veljensä kanssa se tarhaili vaihtelevalla menestyksellä mutta mitään kavereita heistäkään ei tullut, veli selvisi kuitenkin hengissä. Jossain vaiheessa kyllästyin raijaamaan molempia hevosiani yksitellen ulos, laitoin ne yhteen ja silmät kiinni ja kas, juuri tätä Consens oli ilmeisesti aina kaivannutkin: omaa varsaa josta se saa kouluttaa juuri sellaisen kuin haluaa. Antero naksutteli Consensille nöyrästi suutaan varmaan ensimmäisen vuoden ja oli muutenkin hyvin kilttiä poikaa. Minkäänlaista kärhämää pojille ei ole tullut kertaakaan, vaikka Consens yhä saattaa purra karsinansa ohi kulkevia vieraita hevosia verille. Nykyään Antero ei enää naksuttele mutta tietää kyllä Consensin korvien asennostakin mistä tuulee. Söpöä miten ne jättiläismäiselläkin laitumella tönöttävät aina vierekkäin ja kun kukaan ei näe (!) myös leikkivät ja rapsuttelevat toisiaan.

Tästä huolimatta tehtiin vielä kaksi laumaannuttamisyritystä, samanikäisten ruunien kanssa ja Anteron ruunauksen jälkeen tammalaumaan, mutta molemmista laumoista Antero poistui (ja päästi muutkin mukanaan) joten yrityksiä ei sitten tehty kovin montaa... Tammat eivät edes tehneet Anterolle mitään, mutta kun joku vähän luimisti alkoi Anteroa ahdistamaan ja siinä ei sähkölangat (joiden läpi btw ei vielä koskaan ole kukaan muu mennyt...) paljoa pidätelleet. Nyt olen hyväksynyt sen tosiasian että Antero ei ole laumaeläin ja se saa jatkossakin elellä poikamieselämää mentorinsa kanssa. Mistä on ollut tapakasvatuksessa huimasti apua.

Silloin tällöin ollaan vähän puuhasteltu, ei kovin tehokkaasti koska Anteron on kasvanut aika hitaasti ja vielä puolisen vuotta sitten näytti hyvin varsamaiselta, nyt se on pikkuhiljaa rotevoitunut mutta toiveissa olisi, että tuota "volyymiä" tulee vielä vähän lisää. Se on kotimittauksella aika tasan 160 cm mikä on aika lailla se korkeus mikä on ollut tilauksessakin, mutta hyvin kompakti joka suhteessa, päätä lukuunottamatta.  Varmaan siksi liikkuminen on sille nuoreksi suokiksi hyvin helppoa. Ollaan tässä silloin tällöin vähän juoksuteltu, joskus irtohypätty ihan pikkuesteitä ja selässä on nyt viime aikoina käyty pari kertaa. Kaikki on sujunut täysin ongelmitta.

Tänään juoksutin maneesissa koska siellä on puomeja


Anterolla oli vähän vaikeuksia osua puomien keskelle joten mami näytti mallia.


Mutta ihan hyvin se sujui yksinkin.
Siinä Anteron kuulumiset pähkinänkuoressa. Muita viime aikojen tapahtumia voisin muistella erillisessä postauksessa, huomenissa varmaankin.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin! :)

    Paiskasin heti alkuun haasteella!

    http://falconetxx.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  2. Kiitos, ja kiitos... :P Täytyy pitää mielessä, eiköhän tuo onnistu.

    VastaaPoista